Je hebt je rijbewijs.. maar toch rijd je niet?

Je hebt inmiddels je rijbewijs op zak maar stapt de auto niet in. Dit kan komen door onzekerheid of rijangst die zich heeft ontwikkeld. Of je vond autorijden nooit leuk! Weest gerust, je bent echt niet de enige! En nog beter nieuws; gelukkig hoeft dat niet zo te blijven! Wij zijn dé rijschool voor als je wel met plezier in de auto wilt gaan stappen, we frissen je kennis op, leren je de juiste technieken en helpen je over de drempel(s) heen te stappen.

Jij hebt tijdens je rijlessen gereden volgens de klassieke procedures om je examen te kunnen afleggen. Wij doen dat net even anders, we gaan je alles tot in detail goed uitleggen. Zoals je zithouding die in 80% van de gevallen al fout is. De koppeling bijvoorbeeld zodat je niet in elke bocht of nadering van kruising deze willekeurig intrapt, alleen omdat het jouw een veilig gevoel geeft! Effectief leren kijken in je spiegels, geen theater zoals op je examen!

Wij zijn geen standaard rijschool, maar al 3 jaar gespecialiseerd in het omgaan met rijangst.

Intakeles 50min incl. telefonisch intake 25,-
Modules na intake in te plannen
Opfris rijles van 60 minuten 35,-
Opfris rijles van 90 minuten 55,-
Versnelde opfriscursus 180 minuten 125,-
Opfriscursus autorijden 240 min (1x60min 2x90min) 175,-

Voorwaarden voor rijles in eigen auto:

 • In verband met de veiligheid zal je eerste rijles altijd in de lesauto plaatsvinden.
 • Je opfris coach bepaald n.a.v. je intake-les of je vervolgles(sen) in je eigen auto kan plaatsvinden, dit i.v.m. het waarborgen van de veiligheid.
 • Bij rijles in eigen auto dien je te zorgen voor een parkeervignet “voor de lesauto” indien het betaald parkeren betreft op de betreffende locatie.
 • Je eigen auto is tevens ook voor inzittende verzekerd.
 • Doordat er geen dubbele bediening voor de opfris coach aanwezig is blijf je als bestuurder de eindverantwoordelijke.

Voorwaarden * Prijswijzigingen onder voorbehoud. * Het annuleren van een rijles moet minstens 72 uur van te voren telefonisch plaatsvinden. * Rijlessen gepland voor in het weekend worden bij annulering altijd in rekening gebracht. * De versnelde cursus van 180 minuten is een aaneengesloten rijles.

 • Vul het aanmeldformulier in
 • Na ontvangst maken wij jouw account aan
 • Je opfris coach belt je binnen 48uur op
 • Intakegesprek + afspraak 1e rijles
 • Ontvangst factuur per email of betaal gemakkelijk contant in de lesauto, factuur wordt ten alle tijden naar het aangegeven emailadres verstuurd!

JA IK GA ER VOOR! neem in dit geval via onze contactformulier contact op of bel ons even naar 06 23 84 53 62 we maken graag een eerste kennismaking afspraak met je!. Ook als je aarzelt gewoon doen! het helpt je echt weer je zelfvertrouwen terug te krijgen.

✋WACHT even! Jij loopt al weken, wat zeg ik, maanden en misschien wel JAREN rond met het idee om weer met plezier achter het stuur te zitten. Je voelt in elke vezel van je lijf dat je het eigenlijk moet doen. En toch gebeurt het niet.

Waarom niet?

Simpel. Je zit vast in het comfort van je dagelijkse leven. Of dat leven nou goed of slecht is. En daar moet je uit. Punt!

Nou ja, we weten dat je MOET ademen anders ga je dood, voor de rest MOET je niet zo veel. Dus je MOET ook niet uit je comfortzone komen. Wel als je wat wil veranderen aan je situatie?

Goed, dat klinkt simpel. Is ook zo, want als je nu al denkt bij het lezen. Ja, maar… (vul maar in), stop dan maar. Het gaat nu niet gebeuren. Zet in dat geval een notitie in je agenda en zet erbij: https://autorijschoolsassenheim.nl/opfriscursus/ opnieuw bezoeken en plak de url in je agenda afspraak. Kom je lekker snel weer terug en kun je weer een aantal recensies lezen van cursisten die na het lezen van dit bericht wel de stap hebben gezet en schrijven hoe tevreden zij zijn en wat een heerlijk gevoel dat vrijheid achter het stuur is. En uiteraard dat ze dit veel eerder moesten doen!

Goed, je bent er nog. Lees verder en doe er je voordeel mee!

1. DREAM IT
2. BELIEVE IT
3. GO GOR IT
4. GET OUT OF YOUR COMFORTZONE!

Punt 1. Je moet het kunnen dromen. Zie het voor je hoe het zou zijn om weer zelfstandig en ontspannen achter het stuur te zitten.

Zelfstandig boodschappen doen, de kinderen ophalen van school, naar de IKEA of sportschool gaan of waar je maar naartoe wilt. Zou toch geweldig zijn? ?

Punt 2. Je moet het geloven. Als jij het niet gelooft, doet niemand het, want jij moet het doen. Misschien hoef je het niet alleen te doen, maar jij moet hoe dan ook jouw deel doen. En daar moet je in geloven. Overtuigd moet je zijn! Als hier ook maar enige twijfel over ontstaat, ga dan opnieuw terug naar punt 1 en droom de situatie waarin het wel overtuigend is.

Punt 3. Ga ervoor. Niet meer, niet minder. Er zullen 1000 redenen zijn om het niet te doen, maar zorg dat je 1 reden hebt om het wel te doen. Je hebt de droom, je gelooft er in, dus wat houd je tegen?

Punt 4. Dit dus, dit kan je tegenhouden. Je zit vast, zie het begin van dit bericht. Geen glans, zonder wrijving. No pain, No gain. Het is allemaal waar. Echt. Het is niet anders.

Het mooie is, wij kunnen je erbij helpen! JA dat heb je goed gelezen. Hoe dan?

Jij hebt de basis vaardigheden geleerd tijdens je rijlessen voor het behalen van je rijbewijs. Waarschijnlijk vaste (examen) routes gereden. Dus examengericht gereden! ? Je hebt veel dingen tijdens die lessen niet geleerd die wij jou wel zullen aanleren.

Denk daarbij aan het volgende;

 • Ontspannen rijden
 • Je zithouding
 • Je kijkgedrag (geen theater!)
 • Ruimtelijke inzicht
 • Tips & Trucs
 • De koppeling bijvoorbeeld, de angst dat de motor afslaat op een drukke kruispunt of helling.

Wist je bijvoorbeeld dat je binnenspiegel ten opzichte van je buitenspiegels ingezoomd laat zien, je denkt ow jeetje ? wat zit die auto dicht op mij!

Ben ik verplicht een pakket af te nemen?
Nee, jij bepaalt zelf hoeveel lessen je wilt. zo is bijvoorbeeld voor parkeren meestal 1 opfris rijles voldoende.

aanmelden opfriscursus autorijden

  Ik ben super tevreden over deze rijschool. Rijlessen zijn uitstekend! Kan niks anders zeggen dat dit een top rijschool is, afspraken worden nagekomen, heldere uitleg en een goeie sfeer.
  Mike Janssen
  Mike Janssen
  22:02 22 Sep 22
  Zeer goede rijlessen, ook nog eens heel gezellig in de auto!
  Lamar Heney
  Lamar Heney
  21:58 22 Sep 22
  Super tevreden! Ik behaalde mijn autorijbewijs doormiddel van de goede en professionele hulp van de instructeur. Altijd op tijd voor de deur opgehaald. Een vriendelijke en efficiënte werkwijze. 💪
  Travis S
  Travis S
  07:37 13 Sep 22
  Prima rijschool! Me rijbewijs met 1 keer gehaald! 👍🏻
  Uniform Iquel
  Uniform Iquel
  17:06 12 Sep 22
  Hele fijne lessen en alles is tiptop geregeld
  ilovescam
  ilovescam
  10:05 07 Sep 22
  Top school ! Ik was in een keer geslaagd !
  Tom Spaargaren
  Tom Spaargaren
  09:26 07 Sep 22
  Toppers! Erg vriendelijk personeel. Ik heb in 1x mijn auto rijbewijs gehaald.
  Rob de Groot
  Rob de Groot
  09:25 07 Sep 22
  Top rijschool, goede begeleiding gehad!
  Bart Brand
  Bart Brand
  07:08 05 Sep 22
  Zeer fijne ervaring met deze rijschool. Alles goed op een rijtje met duidelijke lessen. Zeker een aanrader
  Earlene Zarrella
  Earlene Zarrella
  06:50 05 Sep 22
  Veel geleerd in een korte periodeHij heeft heel veel geduld een probeert zoveel mogelijk advies te geven hoe alles beter kan en hoe moet en legt ook uit wat beter kan of wat precies goed gaat juist.
  Mana Habramana
  Mana Habramana
  20:43 03 Sep 22
  Top Rijschool, alles duidelijk en goed geregeld!
  Bob Vergeer
  Bob Vergeer
  15:42 03 Sep 22
  Na een zwaar Corona jaar toch geslaagd bij moes als ik in de auto zit wel goede gesprekken leert van hem alleen moet wel naar leiden centraal komen maar puntje bij paaltje toch geslaagd
  Stan Bloem
  Stan Bloem
  08:45 02 Sep 22
  Zit nu op les 16. Ik heb last van faalangst, maar merk nu wel dat het steeds beter gaat. Mus heeft meerdere malen laten zien goed in te grijpen wanneer nodig, waardoor het vertrouwen voor mij groeit. Hij schat goed in wanneer ik angstig ben en speelt daar op in. (Kan mij tijdens het autorijden kalmeren wanneer nodig) Kan mij ook voldoende pushen wanneer dat nodig is op (voor mij) enge stukken (bv snelweg etc). Luchtige communicatie tussen mij en mus en vooral eerlijkheid. Dat kan ik zelf erg waarderen 🙂
  Tamara J
  Tamara J
  13:38 31 Aug 22
  Fijne rijschoolAltijd leuke en fijne lessen gehad, goed aangepast op mijn persoonlijke leerpunten, met veel evaluatie en goede uitleg. autorijschool sassenheim heeft echt een open sfeer, waardoor je zelf veel uit de lessen kunt halen.
  Narjis abd
  Narjis abd
  15:01 28 Aug 22
  Ik ben vandaag geslaagd in 1 keer!Bedankt moes💪🏼👌🏼
  Dylan Markwat
  Dylan Markwat
  07:37 26 Aug 22
  Wat een fijne rijschool!Ik ben in 1x geslaagd dankzij de goede ondersteuning van Moes.Rustig, behulpzaam en zeer geduldig.Precies wat ik nodig had om mijn rijbewijs te behalen.Hartstikke bedankt voor alles!!
  A V
  A V
  12:31 17 Aug 22
  Geeft goed les, morgen examen!
  Yangyang
  Yangyang
  08:39 26 May 22
  Geeft goede rijlessen en het is altijd gezellig in de auto
  levi Haasnoot
  levi Haasnoot
  10:46 13 Mar 22
  Instructeur had een goede manier van uitleggen, zei duidelijk wat ik moest doen. In het begin was ik bang om het fout te doen maar door het vertrouwen van de instructeur heb ik snel leren rijden en m'n rijbewijs gehaald.
  Matthijs Vegter
  Matthijs Vegter
  17:23 07 Mar 22
  Ik hoop met de hulp van Moes mijn rijbewijs te halen.Ik ben al een tijdje bezig met rijlessen, dat komt door alle coronamaatregelen. Moes is een goeie rijinstructeur dat zie ik omdat hij goed kan inzien wat je fout doet en hoe je dat kan verbeteren.
  Fabio Souto
  Fabio Souto
  13:53 07 Mar 22
  Ga 30 maart afrijden. Moes heeft me vanaf het begin al helemaal gesteund en het beste naar voren gehaald. Geeft goede tips en duidelijke instructies
  Jasper Timmermans
  Jasper Timmermans
  09:36 07 Mar 22
  Hij kan goed les geven en is vriendelijk geeft goede instructies heb nu me theorie en hoop dat ik snel slaag bij Moes
  Don H
  Don H
  06:26 07 Mar 22
  Moes is goede instructeur, legt goed uit en is rustig. Heb mijn theorie examen gehaald en hoop zo snel mogelijk mijn praktijkexamen te halen!
  Neil Batenburg
  Neil Batenburg
  23:58 05 Mar 22
  Misha Chatsjatrian
  Misha Chatsjatrian
  08:35 05 Mar 22
  Goede rijschool, legt rustig uit en neemt de tijd voor je.
  romy bouwman
  romy bouwman
  14:45 28 Feb 22
  In 1x geslaagd ben erg te spreken over deze rijschool en Moes heeft me erg goed begeleidt.
  elias t
  elias t
  14:29 28 Feb 22
  Girl Power554
  Girl Power554
  20:09 16 Feb 22
  Hij kan goed les geven en is vriendelijk geeft goede instructies heb nu me theorie en hoop dat ik snel slaag bij Moes
  Mick Haasnoot
  Mick Haasnoot
  13:05 16 Feb 22
  Panichi Daniel
  Panichi Daniel
  18:41 15 Feb 22
  Hele fijne rijschool! Rustige en prettige manier van lesgeven. Ik heb er het volle vertrouwen in dat ik hier mijn rijbewijs gemakkelijk zal gaan halen.
  Aletta Schreinemakers
  Aletta Schreinemakers
  11:24 15 Feb 22
  In 1 keer mijn rijbewijs gehaald, altijd duidelijke lessen gehad en heldere uitleg niks was lastig voor de rij instructeur. Als het soms mij te veel werd kreeg ik hulp van mijn rij instructeur. Ik heb hier een leuke ervaring aan over gehouden en heb dan ook mijn rijbewijs in 1 keer behaald.
  frank van den Berg
  frank van den Berg
  23:02 10 Feb 22
  Nanja Van Tol
  Nanja Van Tol
  07:48 20 Dec 21
  In een x geslaagd top lessen
  Sandhiep Bhoewar
  Sandhiep Bhoewar
  13:42 17 Dec 21
  Echt een goede rijschool, ben in 1 keer geslaagd!!
  Ashley Schaap
  Ashley Schaap
  08:00 13 Dec 21
  In 1 keer mijn rijbewijs gehaald bij deze rijschool op en top geregeld allemaal! ik raad iedereen aan om hier te gaan lessen ook als je zelf faalangst hebt of net dat ene herhaling extra nodig hebt zit je bij deze rijschool goed.
  Melanie van den Berg
  Melanie van den Berg
  17:54 05 Nov 21
  Vandaag mijn rijbewijs gehaald in een keer voor de praktijk examen!Betere rijinstructeur gehad dan ik ooit had kunnen hopen, eerlijk, ondersteunend en gewoon sympathiek ook 😜 Motivatie is gewaardeerd en beloond. 5 steren zijn ook dus gewoon verdiend.
  Annemarie Kroons
  Annemarie Kroons
  17:51 05 Nov 21
  Hele goede Rijschool! Heb in korte tijd veel geleerd bij Moes! Hij is aardig, behulpzaam en heeft veel geduld
  Patka J
  Patka J
  20:15 06 Dec 20
  Beste rijschool waar je lessen kunt volgen en metMustafa ook hij is gezellig en behulpzaam
  Hussein modrek
  Hussein modrek
  21:29 01 Dec 20
  leuke instructeur en goede lessen kijkt naar je persoonlijke benodigdheden en prettig om mee te lessen
  dutch_sven NL
  dutch_sven NL
  23:41 23 Nov 20
  Ik voelde me altijd prettig tijdens de les. Ze nemen de tijd voor je, en door de goede instructies ben ik in één keer geslaagd!
  Mariska Keizer
  Mariska Keizer
  07:58 12 Nov 20
  Elke rijles was zeer behulpzaam en educatief, maar ook gezellig en leuk! Zeker een aanrader om hier te lessen.
  Dennis Brouwer
  Dennis Brouwer
  16:47 20 Oct 20
  His a great teacher I'm very happy to have my classes with with him he is very calm and always positive and very attentive to what is needed, to improve and learn,and he is helping me go through my weaknesses and correct them the best calm way possible ,also very flexible with time and productive!I couldn't be more positive about it so far! I do recommend , thanks a lot for everything!Regards Cardon
  caio cardon
  caio cardon
  17:45 16 Oct 20
  Dankzij Moes ga ik met meer vertrouwen de weg op. Hij stelt je gerust wanneer je iets spannend vindt en zegt eerlijk wat je aan je rijstijl kan verbeteren.
  Mirre Zegel
  Mirre Zegel
  08:34 13 Oct 20
  Lessen bij moes is top! Blijft rustig kalm legt alles goed uit, helpt je waar nodig is. Veel vrijheid om zelf lekker te rijden en goede ervaringen op te doen op de weg.
  Dennis De Wilde
  Dennis De Wilde
  12:01 11 Oct 20
  Ik had geweldig ervaring met mijn RijlesMijn instructeur is zo aardig en ProfessioneelIk leer veel met veel Tips wat en wat niet te doen.Hij is rustig.zijn Techniek is leerzaam
  Fijne manier van lessen. Doordat hij rustig blijft, blijf je zelf ook rustig tijdens momenten zoals op de snelweg die ik in begin eng vond. Heeft veel geduld, laat je zelf nadenken. Maak je een fout krijg je goede uitleg hoe je het de volgende keer anders aan kan pakken. Ga met meer vertrouwen de weg op dankzij Moes.
  Chantal van den Berg
  Chantal van den Berg
  16:33 29 Sep 20
  In korte tijd veel bij Moes geleerd, hij is rustig en legt alles duidelijk uit en niks is bij hem teveel je kan hem ook veel vragen stellen over de theorie en het antwoord weet hij bijna altijd zo niet zoekt hij het voor je uit. Ik heb super begleiding bij hem gehad
  molham shaker
  molham shaker
  17:25 26 Sep 20
  Robin Bertram
  Robin Bertram
  16:11 26 Sep 20
  Gilson Rodrigues Costa
  Gilson Rodrigues Costa
  10:27 24 Sep 20
  Bij Mustafa zit je heel relaxt in de auto! Elke keer als ik een les heb gehad heb ik het gevoel dat ik ook echt wat heb geleerd. Ik kijk heel erg uit naar de rest van mijn lessen. Ik raad Autorijschool Sassenheim heel erg aan!
  Fay Van Leeuwen
  Fay Van Leeuwen
  19:04 17 Sep 20
  Goede rij instructeur met veel mensenkennis en geduld. Zeker een aanrader!!!
  Rajae El Aiachi
  Rajae El Aiachi
  13:47 16 Sep 20
  Ik ben begin 2020 begonnen met het lessen bij Mous. Ik ben zeer tevreden over hem en zijn lessen. Hij stelt je op je gemak, legt alles goed uit en geen vraag is te gek voor hem! Je kan met hem leuk praten en maakt de lessen super leuk. We werken nu naar mijn examen toe en met zijn hulp zal ik het vast en zeker halen.
  Steffany Rijnders
  Steffany Rijnders
  09:27 16 Sep 20
  Anne van der Veer
  Anne van der Veer
  16:50 15 Sep 20
  Ma Shuang
  Ma Shuang
  12:13 15 Sep 20
  Super goede rijschool. De lessen zijn duidelijk en ze zijn super vriendelijk naar je
  Ai-Qing Nuijten
  Ai-Qing Nuijten
  12:04 15 Sep 20
  Het is een goede school
  A.Modrek
  A.Modrek
  11:23 15 Sep 20
  js_loader

  Plan je proefrijles!