Meest gestelde vragen

Rijlessen

Hoe ziet een proefles er uit?

Bij onze proefles, komt de instructeur je thuis ophalen of bij een centraal punt. Na een korte introductie ga jij achter het stuur zitten en mag je beginnen met sturen. De instructeur brengt je naar een rustige plek waar jij verder kennis gaat maken met jouw lesauto. Een proefles duurt ongeveer 50 minuten. Na afloop krijg jij van de instructeur een indicatie van het aantal lessen die nodig zijn om je rijbewijs te halen in overleg kunnen we het aantal lessen bepalen uiteraard.

Proefles aanvragen? Klik hier

Hoe lang duurt een rijles?

Een rijles duurt meestal 60 minuten. In overleg kan je rijlessen inplannen van 120 minuten.

Mag ik direct beginnen met lessen?

Scooter: vanaf 15,5 mag je beginnen met je theorie! Vanaf je 16e mag je beginnen met rijlessen, dit kan pas als je in het bezig bent van een geldige theorie.

Vanaf 16,5 jaar mag je beginnen met autorijlessen! Je hoeft nog niet in het bezit te zijn van een geldige theoriecertificaat.

Om motorrijlessen te volgen moet je in het bezit zijn van een geldige A theorie óf een autorijbewijs.
Voor je motorrijbewijs zijn er verschillende leeftijdseisen.
A1: Vanaf 17 jaar
A2: Vanaf 20 jaar
A(80): Vanaf 21 jaar.

Krijg ik een vaste instructeur/voertuig?

Ja! De instructeur die je tijdens de proefles krijgt, zal je vaste instructeur worden! Het kan zijn dat je tussentijds een proefexamen zult afleggen bij een andere instructeur, dit zal altijd in overleg gebeuren in jouw vaste voertuig.

In welke omgeving rijden jullie?

Al onze praktijkexamens worden afgelegd bij CBR Leiden. Wij rijden in de regio Leiden, Leiderdorp, Valkenburg, Voorschoten, Zoeterwoude, Wassenaar, Leidschendam, Oegstgeest, Warmond, Voorhout, Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, Kaag, Nieuw Vennep, Abbenes en de gehele regio Bollenstreek!

Woon je buiten deze regio? Dan kunnen we altijd afspreken bij een centrale startpunt zoals station Leiden Centraal, station Leiden Lammenschans. Zo gaat er niet te veel tijd verloren aan het ophalen en wegbrengen en kan jij optimaal gebruik maken van jouw rijlessen!

Wat nou als mijn instructeur (langdurig) ziek is?

Bij langdurige ziekte krijg je een vervangende instructeur of de overige lessen terug betaald.

Hebben jullie ook instructeurs die éxtra geduldig zijn?

Jazeker! Onze instructeurs zijn allemaal geduldig, ook hebben we een aantal instructeurs die nét dat éxtra’s hebben. Zij hebben jarenlange ervaring met het werken met mensen die extra aandacht nodig hebben. Daarom zijn ook kandidaten die wat met onzekerheid, faalangst, Autisme, ADHD, ADD en PDD-NOS bij ons aan het juiste adres.

Wat houdt gratis herexamens in?

Je kan maximaal 3x herexamen achter elkaar in 1 jaar doen na de derde keer dient er gekeken te worden of we een BNOR examen aan moeten vragen, staatsexamen of een faalangst examen. Deze praktijkexamens dienen wel volledig betaald te worden telkens bij herexamen!
Praktijkexamen 260 euro
BNOR Examen 360 euro
Staatsexamen 390 euro
Faalangstexamen 370 euro

Examens

Waar is een gezondheidsverklaring voor?

Voordat je praktijkexamen gaat doen, dien je eerst een geldige gezondheidsverklaring te hebben. Dit geldt voor alle categorieën behalve de AM2(scooter/bromfiets). Zonder gezondheidsverklaring kunnen wij géén praktijkexamen voor je aanvragen!

Op de website van het CBR kan je hierover het volgende lezen;
‘Als bestuurder bent u verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. En voor die van anderen. Om te mogen rijden moet u daarom volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Heeft u bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruikt u medicijnen die invloed hebben op hoe u rijdt? Dan mag u niet altijd de weg op. Kijk voor meer informatie eens op Mag ik rijden als…. Om uw rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR u een aantal vragen over uw gezondheid. Deze vragen staan op het formulier Gezondheidsverklaring (voorheen Eigen verklaring).

U koopt een Gezondheidsverklaring op mijn CBR.’

Waarom moet ik de rijschool machtigen? Hoe doe ik dat?

Alleen een rijschool kan voor jou een praktijkexamen aanvragen. Wij kunnen dit pas doen als je het CBR toestemming geeft. Je rijschool machtigen doe je via www.cbr.nl/machtigen

Dat gaat zo:

  1. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan gratis aan via digid.nl. Je ontvangt binnen 5 dagen een activeringscode. Onthoud je inloggegevens goed.

  2. Heb je al digiD? Ga naar mijn.cbr.nl, klik op de knop ‘Inloggen met DigiD’ en log in.

  3. Vul ons rijschoolnummer in, dat is 7491F3.

  4. Vul je eigen gegevens zo volledig mogelijk in én klik op bevestigen!

  5. Je rijschool ontvangt een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.

  6. Jij ontvangt zelf ook een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.

Rijdt mijn instructeur mee tijdens het examen?

Hier mag jij zelf voor kiezen! De instructeur kan tijdens het examen meerijden. Heb je liever niet dat jouw instructeur meegaat tijdens het examen? Dan wacht hij/zij op jou bij het CBR.

Ik vind examens erg spannend, houden jullie hier rekening mee?

Uiteraard! Wij sturen je pas op examen als jij hier klaar voor bent. Je krijgt een examinator die is getraind in het begeleiden van mensen met faalangst. Er is meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out vragen.

Betalingen

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Je kan bij ons op twee manieren betalen. Per bankoverschrijving en contant. Gelieve grote bedragen over te maken.

Kan ik in termijnen betalen?

Een pakket kan, zonder bijkomende kosten, in maximaal zes termijnen worden afgerekend, informeer dit even bij de rijschool, hier kan van afgeweken worden.

Ik heb mijn rijbewijs gehaald! Maar heb wat lessen over in mijn pakket, wat nu?

Er zijn twee opties! De rijlessen cadeau doen aan iemand anders of een refund krijgen! Wil je een refund? Je kan een mailtje sturen naar info@autorijschoolsassenheim.nl met je rekeningnummer en naam, je krijgt je geld binnen 14 dagen teruggestort op je rekening.

Twijfel na ontvangst factuur toch willen stoppen, wat te doen?

Heb je de proefles gehad en besluit je binnen 14 dagen na het ontvangst van de factuur te willen stoppen dan is dit mogelijk en betaal je 40 euro voor de proefles alsnog.
Is de factuur ouder dan 14 dagen en heb je nog steeds niet betaald en je besluit daarna te stoppen dan brengen wij 25% van de factuur in rekening, hier wordt niet van afgeweken, wordt dit vervolgens niet betaald dan geven wij dit uit handen aan een incassobureau en bij uitblijven van betaling zelfs naar een deurwaarder, wij hopen natuurlijk dat het nooit zover hoeft te komen en dat we gezamenlijk toch tot een oplossing komen. Wij begrijpen dat dit zowel voor u als voor ons voor vervelende situaties kan zorgen en gelukkig gebeurt dit niet heel vaak dat er besloten wordt om na factuur te stoppen.

Annuleren rijopleiding

Ik wil annuleren kan dat?
Autorijschool Sassenheim hanteert heel eenvoudige regels als je wilt annuleren. Je betaalt alleen voor de diensten die je hebt afgenomen. Je betaalt alleen de rijlessen die je hebt gehad en de theorie die je hebt gebruikt. annuleringskosten en vroegtijdig stoppen met je pakket dan brengen we 25% kosten in rekening op de pakket en eventueel administratiekosten. De gereden lessen worden uiteraard in mindering gebracht met het eventuele terug te betalen bedrag.

Heb je een rijexamen gereserveerd?
Een rijexamen kunnen we na 24 uur van het moment van reserveren niet meer bij het CBR annuleren en belast het CBR de examenkosten door.

Geen twijfel over het aantal rijlessen
Om alle twijfel over het aantal gereden rijlessen te voorkomen, hanteren we de afsprakenkaart die je bij de start van je rijopleiding van ons krijgt. Na iedere rijles, vraagt je instructeur om je handtekening ter bevestiging van de gereden les.

Plan je proefrijles!